Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нов, още по-силен трус, разлюля Калифорния

Нов, още по-силен трус, разлюля Калифорния

Нов, още по-силен трус разлюля Калифорния. Земетресението е с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер, сочи справка в сайта на Европейския сеизмологичен център. Епицентърът е на 193 км. северно от Лос Анджелис, на дълбочина 10 км. По данни на американската геологическа служба, магнитудът на земетресението е бил 7,1.

Към момента няма данни за жертви и нанесени материални щети. Междувременно в мрежата се появиха видеа, заснети от местни жители, на които се вижда как всичко наоколо се люлее.  Стихията завари в ефир и водещи на телевизионния канал KCAL9, по време на новинарската емисия. На кадрите се вижда как телевизионерката хваща колегата си за ръка, след което бърза да се скрие под масата, пише Блиц.

Трусът е усетен и от редица посетители на масови мероприятия – мачове по бейзбол и ръгби. В Южна Калифорния е въведен режим на извънредно положение след силното земетресение с магнитуд 6,9 от  4 юли. След мощния трус са регистрирани 159 вторични труса.

По данни на CNN, това е най-силното земетресение в Калифорния за последните 20 години. Вторичните трусове са повредили газопровод, което доведе до няколко пожара. В резултат на това няколко души бяха ранени.
 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе