Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Все още се разчистват пътищата в област Силистра

Все още се разчистват пътищата в област Силистра

Животът в Силистренска област постепенно се връща към нормалния си ритъм. Главните пътища за Русе и Шумен са отворени и проходими при тежки зимни условия. В цялата област обаче още е в сила забраната за движение на тежкотоварни камиони над 10 тона.

Главният път Силистра - Добрич остава затворен заради големи навявания в участъка край селата Срацимир и Богорово и в района на силистренското депо за отпадъци. В посока Добрич и Варна може да се пътува само през Алфатар, Алеково и Тервел. В община Дулово непроходими са третокласните пътища между селата Межден и Върбино, Яребица и Прохлада и общинския път Дулово - Колобър.

Големи навявания има по пътя Кайнарджа - Краоново, който в момента се разчиства. Непроходими са също третокласните пътища от Главиница за Русе и Дулово, от Ситово за Дулово и отсечката с. Професор Иширково - Дулово.

Пътят между селата Поляна и Попина в силистренската община също не е почистен. От сутринта по основните транспортни линии пътуват автобуси и влакове. Няма населени места без ток и вода. Училищата в цялата област и днес са затворени. Учениците ще се върнат в класните стаи след междусрочната ваканция на 5-и февруари.

Пътищата в Добричка област са проходими при зимни условия. Все още има затворени междуселски отсечки, затворен е и пътят Кардам - Спасово - Дуранкулак. Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона. Тя не важи само за пътя Добрич - Варна.

Две села в община Каварна са без вода, други две са частично без електричество.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе