Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Борисов: Опитват се да вдигнат костите на Мишо Бирата (снимки)

Борисов: Опитват се да вдигнат костите на Мишо Бирата (снимки)

"Те се опитват да вдигнат костите на Мишо Бирата. Всички в БСП си знаят, че той си беше голям привърженик на БСП, приятел на Първанов, приятел на Златев, шеф на баскетбола, ходеха задно на баскетбол".

Такъв коментар направи в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Митниците отиват, правят му проверка, спират го. Месеци наред той води съдебни процедури. Накрая българският съд приема, че митниците не са прави и му връща лиценза. И след два дни отиват пак на проверка. Това не е ли точно тормоз над бизнеса? Съдът, най-висшата инстанция, е казал, че е изряден. И става въпрос за една цистерна, която не знам има ли или не себестойност 20 хил. лв., която искат да продадат, за да платят заплатите на работниците. Сега тази пивоварна я е взел Гриша Ганчев, доколкото разбрах... Той им даваше бира и кебапчетата, масите и столовете за Бузлуджа, и му вдигат костите. Никога той не е бил където и да е близко до мен или ГЕРБ. И те го знаят. И Стефан Данаилов го знае кой му е помагал за Габрово. Обаче мълчат, за да могат да ни пришиват такова име", каза Бойко Борисов.

"Или за Чакъра. ОК - върнал го Страсбург. Но той не е го е върнал заради мен. Върнал го е заради това, че има неспазени процедури. Отива, има пак съдебно решение. Съдът казва на МВР: „намерете го, защото има влязла в сила присъда и трябва да е в ареста, а не на свобода". Отиват полицаите в 6 часа, той изстрелва над 200 патрона с автомат "Калашников" и ръчни гранати. Държи ги заложници до колата. Колата я има на снимки, надупчена цялата. Чак до нощеска държи заложници. Чак тогава отивам там. До 18:00 часа бях на консултативен съвет при президента Първанов тогава. Още сутринта министърът изпрати отряда за борба с тероризма", разказа Бойко Борисов.

На въпрос прогнозирайте съдбата на Станишев и Първанов и като цяло на лявото пространство у нас, лидерът на ГЕРБ заяви: "Аз им пожелавам тотален неуспех. Пожелавам им да се разширяват все повече. Пожелавам им да се обиждат все повече помежду си. Дотук свършва иронията ми.

Ако няма силно ляво, не може да има силно дясно. Ако няма силен ляв лидер, силен лидер в център, силен лидер в център-дясно, които да сядат и да управляват, било то ако народът ги е сложил в опозиция, в опозиция, ако са управляващи, като управляващи, по теми като демография, инфраструктура и всичко останало, от което се интересуват хората. Да има национална стратегия, това прави една държава силна. Затова пред Европейската народна партия канцлерът Меркел каза: „ние в Германия избрахме стабилността пред политическите пристрастия". И затова Германия има под 10% младежка безработица, има най-големият БВП, затова хората, когато искат да кажат, че нещо е качествено, казват: „немецът го е направил така, както трябва". Ние искаме да приличаме като партия на тях. Искаме да направим такава политика и в България. Затова трябва да има политическа култура. Не може да излязат лидерите на две партии и да говорят по най-невъзпитания начин за нас", каза Борисов.

Волен Сидеров и "Атака", ние сме ги качили на самолета, ние сме ги пратили в Брюксел, ние сме ги пратили в Куба и правим провокации. Не сме виновни ние, ние нямаме нищо общо с това. Оправдават се. БСП се цепят - ГЕРБ им е виновен. „Заместник председателят на ДПС го арестуваха за корупция - ГЕРБ им е виновен, каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи от МГЕРБ от различни области в Северна България.

Синята коалиция на Костов се разпадна - ГЕРБ им е виновен. И в същото време излизат и Мая Манолова казва: "ГЕРБ е в насипно състояние". Ако можехме така да причиняваме тези работи какво щеше да стане, ако се съберем пак. Или където г-н Местан се опитва да ни обижда на патенца. Само, че патенце, което те побеждава винаги на избори, което три пъти по-голямо от орела или сокола. След като ние сме патенца, те са малко патюшленца някаква с жълта перушинка и жълто покрай устата", каза Борисов.

По думите му какво по-нормално има да си говорят политици. „Ако беше така щях да кажа да, разбира се, видяхме се с бившия президент, говорихме. И той, и аз, и всеки нормален човек се тревожи за това което става в държавата. Защо е нужно някой да ме контролира дали ще се видим. Всъщност един вътрешен конфликт на БСП се опитват да го сложат на нашия гръб отново", заяви Борисов.

Той каза още: „Ние като партия и аз като ваш председател съм казал само едно нещо, че от тандем или екип от бивш президент, бивш външен министър, бивш вътрешен министър плюс този, който ръководеше черният пиар на БСП - Нидал Алгафари, който веднъж се похвали, че имали цяла стая с компромати, ГЕРБ трябва да е внимателен, бдителен и да е подготвен за тежка битка с тях. Те са сериозни хора. Това съм казвал. Някъде да има дума с тях бихме могли да работим, с тях бихме могли да се коалираме или с тях бихме могли да управляваме заедно. Разликата е, че с Първанов не се обиждаме. Разликата е, че когато съм го победил на изборите, той не може да каже, че ме е бил. Това е разликата - единствената. Или не може да отрече, че съм му направил пернишкия театър, който беше изгорял и 4 години те не го направиха, или това, че им направих канализацията в Перник, болницата и университет в Перник им направих. Не може да го отрече и няма да го отрече. Да може да каже всички лоши неща, които му дойдат наум, но няма как да кажеш на бялото - черно. Както и аз не мога да кажа, че за да те изберат българите два пъти за президент, ти нямаш качества, за да стоиш години наред, включително и в момента (той си държи много висок личен рейтинг, като видите във всички агенции). Аз съм казал и на моите хора: „Внимавайте, тези са сериозни! Те са опасен противник. Някъде да ме осъдите вие като членове на ГЕРБ да ме осъдите?", заяви Борисов.

"Аз всеки път има казвам на лидерите - не може, това е неправилно. Трябва да могат председателите ви да си говорят. Да се държат възпитано ако щат. Как да се отнеса с човек, който ни вика патета, в кълчища. Ако мен ме побеждават патета в кълчища ще ме е много срам. И като ви събера ще питам, щом тез патета в кълчища ни победиха, ще питам вие какви сте? Колибри? Какви сте тогава, щом патетата ни бият".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе