Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Готвят протести срещу складиране на опасни отпадъци на площадка на ТЕЦ-Варна

Готвят протести срещу складиране на опасни отпадъци на площадка на ТЕЦ-Варна

Жителите на село Езерово в община Белослав готвят протести срещу плановете на силистренска фирма да складира опасни отпадъци на площадка на територията на ТЕЦ-Варна.

Кметът на общината Деян Иванов коментира пред БНР, че инвестиционното намерение вероятно няма да стане факт заради опасенията на хората от замърсяване на околната среда:

"Фирмата е регистрирана с минимален капитал преди няколко месеца, а собственикът е явно млад и амбициозен господин, който декември месец ще навърши 21 години", каза Иванов.

Николета Димитрова е служител във фирма "Титан"-Бургас, която се намира обаче в Силистра. Тя обясни: "Това е фирма, занимаваща се със скрап - черни и цветни метали. Понеже единият от кодовете, с който работим, е опасен, заради това правим тази процедура. /…/ Тези отпадъци ще се съхраняват временно на тази площадка. Временно съхранение. Не мога да ви кажа за колко време. Ние се занимаваме с търговия на отпадъци".

Очаква се решението на Регионалната инспекция за опазване на околната среда във Варна и протестите на жителите на Белослав.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе