Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Омбудсманът: Да върнем децата в училище

Омбудсманът: Да върнем децата в училище

Най-големият проблем през новата учебна година е с обхвата на всички деца в училище, смята омбудсманът на Република България Мая Манолова. „Това е предизвикателство пред нас като общество, не просто с инцидентни акции трябва да връщаме децата в училище, а с една премислена, целенасочена политика, първата стъпка от която е обхватът на децата в предучилищната форма”, каза Манолова. 

Тя участва в церемонията за откриване на новата учебна година в най-старото училище на Силистра „Отец Паисий”, където се учи единайсетгодишната Ния Атанасова – едно от момичетата посланик на омбудсмана сред децата.

Според предварителната програма, Мая Манолова трябва да посети Професионалната гимназия по производствени технологии „Евлогий Георгиев” в Силистра – част от училищата, с които работи Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” – партньор на институцията на омбудсмана. В програмата на Манолова са предвидени посещение в Социално-педагогическия интернат „Христо Ботев” в тутраканското село Варненци, среща с  майките на деца с увреждания -  част от протестната мрежа „Системата ни убива!“ и приемни за граждани в седемте общини на Силистренска област. 

Днес учебната година в Силистренско  започна в 45 училища и 24 детски градини, показва справка от Регионалното управление на образованието. Най-голямото учебно заведение е Средно училище „Васил Левски” в гр. Дулово с 826 ученици.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе