Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обстановката в Силистренска област се успокоява

Обстановката в Силистренска област се успокоява

В Силистренска област обстановката се успокоява. Две трети от междуселските пътища са проходими. Засега само пътят Силистра – Русе е отворен за движение, но само за добре оборудвани автомобили до 3,5 тона.

В 10 села все още няма ток.

Отворени за движение при тежки зимни условия са пътните отсечки Тутракан – Старо село – Кубрат, Стефан Караджа – Исперих, Алфатар – Тервел, Дулово – Исперих и Силистра – Богорово, както и пътят от Алфатар през Войново за Кайнарджа. По пътя Силистра – Шумен придвижването става трудно и не се препоръчва пътуване. По направлението за Добрич движението е забранено за всички видове автомобили. В тази посока се пътува по обходния маршрут през село Войново. Всички общини вече имат връзка с областния център. Все още не са почистени много от междуселските пътища. В село Бабук има нужда от роторни снегорини, съобщи кметът Костадин Иванов:

Роторни снегорини в Силистра няма. Нарязали са ги на скрап. Останали са два, но и двата са счупени. Утре се очаква сняг, това означава, че оставаме пак откъснати.

Засиленият ледоход по Дунав спря движението на фериботите. На пътуващите се препоръчва да се насочат към мостовете при Русе и Видин. Вече има крайбрежен лед до 10 метра навътре в реката, а ледоходът на места достига до 60 на сто.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе