Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Заради влошената зимна обстановка има затворени училища, хиляди домакинства са без ток

Заради влошената зимна обстановка има затворени училища, хиляди домакинства са без токНад четири хиляди клиенти на ЧЕЗ в Кюстендилско останаха без ток тази сутрин заради влошената метеорологична обстановка. Аварийни екипи работят усилено за възстановяване на електрозахранването на всички засегнати селища, увериха от дружеството.

Екипи на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на три села в Ямболско - Козарево, Калчево и част от Безмер. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.


В Добричка област продължава да вали сняг, има селища без ток и вода и затворени пътища. След обилния снеговалеж тази сутрин в момента в Добричка област вали мокър сняг. Пътищата са проходими при тежки зимни условия. Затворени са отсечките между селата Дряновец и Алцик, в Добричка селска община, Рогозина и Смядово в Генералтошевска община. В община Крушари са затворени всички пътища. Две села в Каварненско са без ток, три са с нарушено електроподаване. Четири села са без вода. 6 автомобила и трактори с гребла почистват Добрич. Ръчно се разчистват автобусните спирки и входове към сгради. Все още няма възможност да се разчистват тротоарите и те са задръстени със сняг.

76-годишен мъж от кърджалийското село Повет е намерен мъртъв на улицата. Предполага се, че мъжът е починал от измръзване.

В девет училища в Шуменска област днес не се провеждат учебни занятия. Три училищни автобуса са закъсали тази сутрин между селата Радко Димитриево, Ветрище и Вехтово. Машини на Областното пътно управление са ги изтеглили. Автобусът за средищното училище в Градище е пристигнал, но заради продължаващите навявания е взето решение децата да бъдат върнати по домовете им. В община Шумен трудно проходим заради навявания остава пътят за Велино. Преминаването през Разградска област на автомобилите над 10 тона е задължително с вериги и без ремаркета.

Заради усложнената зимна обстановка 30-и и 31-ви януари са обявени за неучебни дни за всички училища на територията на община Разград.

В четвъртък и петък няма да учат и  в община Исперих.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе