Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка: Магистрала "Хемус" отново е отворена

Пътната обстановка:  Магистрала

14.30 Шест машини опесъчават заснежените улици в Добрич, а там, където се налага, влизат в действие и греблата. Това съобщи за Радио Варна  Калин Рачев, директор на фирма „Еф Си Си“ – Добрич, ангажирана със зимното поддържане на градската улична мрежа.

Приоритетно снегорините почистват основните булеварди и улици, натоварени с обществения транспорт.Работи се за осигуряване на достъп и около отделни институции – МБАЛ, полицията, детските градини и училища. Все още снежната покривка не е голяма, поддържаме връзка с местната метеорологична станция, откъдето прогнозират спиране на снеговалежа около 18-19 ч., допълни Калин Рачев. От МБАЛ-Добрич информираха, че няма постъпила информация за проблем при транспортиране на болни на хемодиализа. Както всяка година, и сега сме готови да осигурим настаняване на болни на хемодиализа в болницата, ако се влоши времето и пътищата бъдат блокирани, каза зам.-директорът на МБАЛ д-р Бисер Ботев.

14.20 Възстановено е движението по АМ „Хемус“ в участъка Шумен - Варна, където бе затворено за снегопочистване.

13.30 Заледявания има по пътя Варна-Златни пясъци, на Аспаруховия мост и в района на село Куманово. Това каза за Радио Варна дежурният в Областно пътно управление. Опасните участъци се обработват с пясък и луга. Обилен е снеговалежът във всички населени места по пътя Варна-Добрич.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл.

13.25 Ограничено е движението на всички автомобили по автомагистрала „Хемус“ в участъка Шумен - Варна поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут е по стария път по стария път - I-2 - Шумен - Варна.

13.10 Паднали дървета има на пътя от Аладжа манастир към Виница, както и на големия завой на шосето за Кичево.


13.00 Тънка снежна покривка има вече в община Аксаково. Машините за снегопочистване вече са разпределени по малките населени места. Заредени са с пясък и луга и имат готовност да обработват пътищата при заледяване, стана ясно от оперативката при кмета Атанас Стоилов.

12.45 В Добричка област вали сняг. Пътищата са проходими при зимни условия, информират от Областно пътно управление. 15 машини на пътноподдържащата фирма почистват снега и опесъчават пътните настилки. Препоръката към водачите на МПС е да шофират с повишено внимание, съобразено с пътните условия, тъй като има вероятност от заледяване на отделни участъци. Въведено е ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона по пътя Добрич-Силистра, по искане на ОПУ-Силистра, съобщи директорът на пътното ведомство в Добрич Георги Стратиев. По думите му, картината е динамична и бързо се променя.

12.30 Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-2 Русе – Варна на територията на област Русе поради снегопочистване.

Магистрала "Хемус" е заснежена, но е проходима. Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона единствено в района на Ботевград поради снегопочистване. Шофьорите на товарни автомобили над 12 тона е необходимо да изчакат на място.

Заснежено, но проходимо е и по пътя за Добрич, където в района на село Новаково вали силен сняг. Според водачи, заледявания на места има на Баир баши (Аксаково-Кичево) и на подстъпите към Франгата след картинг пистата.

В община Суворово внимателно следят проблемните пътни участъци към селата Калиманци, Изгрев, Николаевка и Баново, по които често се образуват снегонавявания и преспи, съобщи за Радио Варна инж. Йордан Йорданов, зам.-кмет на общината. Той поясни, че управата е сключила договор с 3 фирми за зимно поддържане на пътната инфраструктура. Допълнително тук разполагат и с техника за почистване в зимни условия. Осигурени са достатъчни количества пясък и луга на склад, с които да се обезопасяват пътищата на територията на общината.

Създадена е организация по отношение на хората на хемодиализа, като е изготвен план за действие при евентуална тежка зимна обстановка със снегонавявания и преспи.

Училищата и детските градини вече са снабдени с необходимите количества горива за зимата.

Сигнали за пътната обстановка в Североизточна България можете да подавате на тел. 052 664448 или на radiovarna@bnr.bg.





Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе