Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Трима от 5 общински съветници на БСП в Силистра напуснаха групата

Трима от 5 общински съветници на БСП в Силистра напуснаха групата

БСП в Силистра остана без самостоятелна група в местния общински съвет. Трима от петимата съветници, избрани с листата на социалистите напуснаха групата и сформираха нова с представителите на Социалдемократическата партия. Причините за разрива в червените редици в репортажа на кореспондента ни Маргарита Иванова:

В новата група социалисти и демократи  влязоха  двама съветници, избрани с листата на Социалдемократическата партия и тримата отцепили се от БСП. Боян Димов и Надежда Бобчева разказаха, че ръководството на партията им оказвало натиск да напуснат общинския съвет в полза на неуспелия кандидат за кмет на левицата Станислав Стойков и това провокирало разрива. Димов заяви:

Създадоха се вътрешно партийни интриги и това на нас не ни харесва, защото ние сме легитимно избрани общински съветници и никой, по никакъв начин, не може да ни натиска да си освобождаваме местата.

Бобчева допълни:

В този си вид БСП, в общинския съвет, има група и  това е групата  Социалисти демократи". Другите двама в момента са независими общински съветници, тъй като по силата на правилника не могат да сформират група.

Освен това ги заставили да даряват на партията 80 на сто от възнагражденията си като съветници.

40% от нашите възнаграждения да отиват в някакво имагинерно СНЦ, което да помага на децата в Силистра, а другите 40 процента са за издръжка на партията и никой не ни е питал дали сме съгласни затова нещо, поставят ни пред свършен факт, обобщи Димов.

Председателят на БСП Георги Кирилов отрича твърденията.

Натиск върху никой не е имало. Ще анализирам всичко, което се случи. Ще свикам новото бюро, за да вземем някакво решение, след което на нашия  друг форум - общинският съвет ще вземе решение какво да направи.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе