Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно, но без валежи през деня

Облачно, но без валежи през деня

Облачно, но почти без валежи прогнозира за неделя дежурният синоптик Любомир Маджаров. Привечер на много места ще завали дъжд, все още слаб, но през нощта валежите ще се усилят. Ще продължи да духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър.Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 6-7 градуса.

Максимални температури на въздуха-  между 6 и 11 градуса, за Варна около 10.

Денят продължава да расте – слънцето за Варна изгрява  в 6 часа и 26 минути, залезът е в 18 часа и 11 минути.  Продължителност на деня – 11 часа и 45 минути.

5 градуса е температурата във Варна в 5 часа . Атмосферното налягане е 1011 хектопаскала – по-ниско от средното за месеца и  през деня слабо ще се колебае. Относителната влажност на въздуха 81 %  .

Статистиката показва, че най-високата температура на 12 март във Варна от 23 градуса е измерена в годината на създаване на Радио Варна – 1934 . Минус 11 градуса е била най-ниската и рекордът е от преди точно 30 години. 

Данните от Източна България:

4 градуса са измерени в Добрич, Карнобат и Калиакра , 5 в Силистра и Шабла, 6 -  Емине, Ахтопол и  Русе, 7 градуса е отчел термометъра в Бургас и това е най-топлото населено място в Източна България в 5 часа тази сутрин.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе