Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно и понижение на температурите

Облачно и понижение на температурите

Студен атмосферен фронт ще преминава над района, прогнозира дежурният синоптик Вяра Рафайлова. Сутринта ще е все още топло, на места мъгливо. От север облачността ще започне да се увеличава, но ще остане почти без валеж. Вятърът ще се ориентира от север и североизток и ще е умерен, по фронта временно силен. Вълнение на морето 1-2, през деня ще се увеличи до 3 бала. Температура на морската вода около 8 градуса.

Максималните температури на въздуха във вътрешността ще се понижат чувствително спрямо изминалите дни и почти ще се изравнят с тези по крайбрежието, като ще са между 10 и 15 градуса.

За Варна максимална температура около 12 градуса.

6 градуса е температурата във Варна в 5 часа. Атмосферното налягане е 1021 хектопаскала - малко по-високо от нормалното за месеца и през деня ще продължи да се повишава. Относителната влажност на въздуха е 85 % .

Рекордът за топло време във Варна е от преди 80 години – 23 градуса. Минус 5 е била през 1932 година.

Денят е с продължителност от 12 часа и 24 минути. Слънцето за Варна изгрява в 6 часа и 3 минути, залезът е в 18 часа и 27 минути. .

Най-топло тази сутрин в Източна България  е по северната граница – 10 градуса са измерени в Русе и Силистра, 8 в Калиакра и  Разград. 5 градуса е показал термометъра в Добрич, Емине и  Бургас, 4 градуса -  на Шабла и 2 в Ахтопол.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе