Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Нотариуси консултират безплатно варненци

Нотариуси консултират безплатно варненци

Безплатни консултации за гражданите ще дават нотариусите от Регионална нотариална колегия – Варна (РНК - Варна) днес - 15 април, от 15.30 ч. до 16.30 ч.  Всеки нотариус от областите Варна, Добрич, Разград, Шумен, Търговище и Силистра, ще приема граждани в своята кантора. С тази инициатива членовете на РНК-Варна ще отбележат Деня на Конституцията и юриста.

Нотариусите от Североизточна България през последните месеци се увеличиха с 9 и вече са над 100, а до края на годината се очакват още 10 нови попълнения.

Инициативата МОЯТ НОТАРИУС – МОЯТ ДОВЕРЕН СЪВЕТНИК е изцяло в услуга на хората в неравностойно социално положение и уязвимите лица, които имат нужда от съвет и консултация по въпроси от семейното и наследствено право, наследство по закон и завещание, саморъчно и нотариално завещание, дарение, прехвърляне на имот срещу издръжка и гледане, покупко-продажба на МПС или недвижими имоти, имуществени отношения между съпрузи, представителство на деца.

Председателят на РНК-Варна нотариус Петър Петров съветва гражданите да задават конкретни въпроси и по възможност да носят документи, за да може в рамките на 10-15 минути всеки, който има нужда от правен съвет да получи напълно безплатна и компетентна информация. Легитимацията не е задължителна, но представянето на документи ще гарантира по - точен съвет, уточняват от РНК-Варна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе