Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в 24 области

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в 24 областиЗаради ниските температури ситуацията в страната остава доста усложнена. Жълт код е обявен в 24 области . Очаква се максималните температури в някои райони да са едва минус 10° - минус 5°. Има опасност от силни ветрове и снегонавявания.

В областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич ще има отрицателни дневни температури - между минус 14° и минус 9° и максимални - между минус 10° и минус 5° сутринта.

За Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали жълтият код е предупреждение за силен северен вятър със скорост 15-20 м/сек. и пулсации до 24 м/сек. По южното крайбрежие на морето градусите са около нулата.

Ще бъде облачно и на много места ще има слаби превалявания от сняг, по-значителни в Югоизточна България. Ще има условия за образуване на преспи и навявания.

Все още има непроходими пътища във Видинска област.

В област Ловеч е възстановено движението по пътя Деветаки - Брестово. Обстановката в Севезрозападна България се нормализира, но се очаква усложняване на ситуацията в Югоизточната част на страната, заради вятър и снеговалеж.

Проблемни участъци тази сутрин са пътят Плевен - Ловеч, където има забрана за движение на превозни средства над 12 тона, пътят Церова вода - Буковец и Церова вода - Раховица във Видинска област. Там продължава премахването на преспите, образувани от снегонавяванията. Пролеми има и по пътя Кнежа - Червен бряг, Гривица - Летница и Долна Митрополия - Тръстеник, обясни Матей  Матов -  дежурен в Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътищата от републиканската пътна мрежа - магистралите и пътищата първи и втори клас са почистени и обработени.

От АПИ предупреждават шофьорите да внимават и да са наясно, че пътуват при зимни условия. Автомобилите трябва задължително да са със зимни гуми и да разполагат с вериги. При необходимост шофьорите могат да следят за актуална информация и сайта на агенцията, който се обновява непрекъснато 24 часа в денонощието.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе