Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Двама са задържани в Силистренско за незаконен лов

Двама са задържани в Силистренско за незаконен лов

Двама са задържани при полицейска операция в Силистренско за незаконен лов. Акцията е била насочена към противодействие на битовата престъпност и опазване на държавния и общинския горски фонд.

Лицата са задържани по подозрение в извършване на незаконен лов в землището на село Голеш при специализирана полицейска операция вчера. Акцията е проведена със сили и средства на РУ-Силистра на територията на Участък-Кайнарджа.

В периферията на горски масив в землището на село Голеш е бил засечен високопроходим автомобил с двама мъже – на 47 и на 30 години.

По-възрастният бил член на ловна дружина в селото.

При извършената проверка е била установена приготвена за стрелба законно притежавана ловна карабина с патрон в цевта и зареден пълнител, както и мощен ръчен прожектор.

За извършване на лов без редовно заверен билет и без писмено разрешително двамата мъже ще бъдат санкционирани с актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Те са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, автомобилът и оръжието са иззети.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе