Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ето как извадиха невредимо 11-месечно бебе под срутен блок

Ето как извадиха невредимо 11-месечно бебе под срутен блок

Руските спасители успяха да спасят 11-месечно бебе, попаднало под руините на срутил се след газова експлозия блок в град Магнитогорск.

"Спасителите чуха плач. Бебето било спасено, тъй като било в люлка и топло облечено и завито“, написа в социалните мрежи губернаторът на Магнитогорск Борис Дубровски.

Бебето е момченце на 11 месеца. То било откарано в болница, където го проверяват за фрактури. Здравословното му състояние било оценено като положително, детето е в съзнание.

В понеделник след експлозия на газовата инсталация се срути 10-етажен жилищен блок в Магнитогорск, на около 1700 км източно от Москва. Бебето беше открито, след като спасителите временно бяха прекратили действията си по издирване на оцелели поради опасност от срутване. Момченцето е оцеляло при смразяващи температури, достигащи нощно време до минус 27 градуса по Целзий, съобщи ТАСС.

Досега са известни седем жертви на инцидента, бяха открити само шестима оцелели, сред които и 13-годишно момче.

Експлозията на газовата инсталация напълно разруши 35 жилища в един вход, други 10 са повредени. В блока от съветската ера са живеели 1100 души.

37 души остават в неизвестност.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе