Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Нашенец преби жена си до смърт

Нашенец преби жена си до смърт

Българка в Италия бе убита от мъжа си след запой на Архангеловден. Това разказват във варненското село Изворско, откъдето преди 7 г. тръгват на гурбет Виолета Ганева и съпругът й Йордан Станев, по прякор Камбаната. Във фаталната нощ той пребил до смърт жена си със стол, а след това я намушкал в корема с част от счупения крак. Безжизненото тяло на 48-годишната Виолета е намерено от кравари рано сутринта на 9 ноември в горичка до селото, където живеели двамата, недалеч от град Салерно.

Убитата Виолета има двама братя и близначка, която погребали точно преди 20 дни, разказаха комшиите им в Изворско. Сестрата Величка починала от рак. Виолета си дошла от Италия в средата на миналия месец, за да я види за последен път. Жената и 3 г. по-младият й мъж са от етноса на копанарите или родарите, каквито са повечето жители в селото. Те не се числят към ромската общност, говорят български и румънски и са православни християни. На 8 ноември двамата се черпели за Архангеловден с други вярващи сънародници, но след като се прибрали у дома, се разразил лют скандал. Според съседи и двамата пиели доста през последните години. Животът им в Южна Италия не бил лек - трудно изкарвали прехраната си. Виолета била домашна прислужница и гледачка на богата баба, а Йордан работел в строителството. Всички го знаят като добър майстор. Носел прякора Камбаната от хлапашките години, когато се опитал да задигне камбаната на селската черква "Св. Троица", но тя прозвъняла и го хванали. Двамата имат син на 20 г. - Станислав, който живеел с тях в Италия. Според хората в Изворско в нощта на убийството младежът бил вкъщи, но спял и не чул нищо. Виолета има и по-голяма дъщеря от друг мъж, която живее със семейството си в село Любен Каравелово. Данчо е направил пълни самопризнания пред прокурор, съобщиха вчера италианските медии.
Над 150 души от Изворско са излезли на гурбет в чужбина през последните години, каза кметът Иван Радев. Работели най-вече в транжорни на кланици във Франция и изкарвали по 1300 евро. Най-добре били заселниците в Белгия, които си докарвали до 3000 евро. Най-зле са гурбетчиите в Южна Италия, където били и Виолета и Йордан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе