Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

658 населени места в Североизточна България са без ток

658 населени места в Североизточна България са без ток

Сняг вали в почти цялата страна, като по Черноморието на места все още вали дъжд, но в следващите часове се очаква да премине в сняг, съобщават от МВР. Снеговалежът е слаб и умерен, а в Разград, Силистра, Добрич и Кърджали - силен. Количествата валежи са между 10 и 35 л/кв. м. Дебелината на снежната покривка в районите със снеговалеж е между 10 и 20 см, повече е в Западния Предбалкан - в района на Враца - 33 см, Монтана - 29 см, Драгоман - 27 см, София и Велико Търново - 25 см, Благоевград и Ловеч - 21 см.

Вятърът е до умерен, в Източна България - силен.

Летище "Варна" е затворено заради силен вятър и снеговалеж, отменени са два полета - от и за София. Летището в Бургас работи нормално.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" без електрозахранване са 294 потребители в 26 населени места. На територията на "EVN Електроразпределение" електрозахранване нямат 125 потребители в област Сливен. За "Енерго-Про - Електроразпределение" обстановката е най-усложнена - общо 658 населени места са без електроснабдяване на територията на общините Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич, Силистра.

Екипите на Енерго-про отстраняват повреди по електроразпределителната мрежа, причинени от влошените метеорологични условия в Североизточна България. Обилният снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания, предизвика повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Всички 384 аварийни екипа на Енерго-про са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. Работата им обаче е силно затруднена от изключително тежката метеорологична обстановка в Североизточна България, която в отделни райони продължава да се усложнява. Заради затворени участъци от пътната мрежа отчетниците на компанията няма да могат да отчетат по график консумираната електрическа енергия на част от клиентите. Показанията на тези електромери ще бъдат отчетени в първия възможен момент след нормализиране на обстановката. Денонощният телефонен център на ЕНЕРГО-ПРО 0700 1 61 61 е в готовност да поеме по-високото натоварване.

До тази сутрин екипите на МВР са реагирали на 15 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка. Седем са сигналите за аварирали автомобили в снега. Останалите сигнали са свързани с отстраняване на опасни предмети от пътното платно Няма информация за бедстващи хора.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе