Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Нарязаха гумите на над 100 коли в Бургас

Нарязаха гумите на над 100 коли в Бургас

Задържан е един от бандата, издирват втори

Бургас. Банда подлуди бургаския комплекс "Меден Рудник", след като цяла нощ троши коли и ряза гуми. Над сто автомобила са осъмнали с накълцани гуми и строшени стъкла. Само до обяд в понеделник са регистрирани повече от 60 жалби на пострадали граждани, съобщиха от полицията. Първите заприиждали още в 6 часа сутринта. Най-много са автомобилите със спукани гуми в района на супермаркета. Хулиганите са обикаляли из целия комплекс и трошили къде каквото сварят. Над двайсетина помлени коли има и на паркинга между блоковете 403 и 404.

Полицаите започнаха незабавно разследване и по обяд в понеделник закопчаха единия от извършителите. Вандалът е на 27 години и живее в комплекса. Той е бил разпознат от записите на видеокамерите на супермаркета. От полицията съобщиха, че е установен и втори съучастник, който в момента е обявен за издирване.

"Нанесени са огромни щети за хиляди левове. Тези момчета са трошили без да подбират - панорамни стъкла, огледала, рязали са гумите. Към момента обаче не са ясни мотивите. Дали е обикновено хулиганство или има други причини, тепърва ще се изяснява", коментираха разследващи.

От полицията уточниха, че са иззети записи от няколко видеокамери в нощта на инцидента. Предполага се, че в хулиганската акция са участвали поне още трима души, тъй като двамата разкрити не са в състояние физически да потрошат толкова много автомобили.

Сред пострадалите в "Меден Рудник" се говори, че акцията е предварително организирана. Според хората, някой е платил на извършителите да извършат престъплението, за да принудят шофьорите да си застраховат колите или да ги оставят на платени паркинги.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе