Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19

Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19

Китайски лекари вече са превели на английски език и са публикували в интернет Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19. В сборника е събран опитът на китайските лекари в борбата с коронавируса, предава БНР.

Редактор на наръчника е проф. Тинбо Лян, главен лекар на Първа клинична болница към Медицинския факулет на Университета Чжецзян.

Засега наръчникът е преведен на английски и руски, като се очакват издания и на италиански, испански, корейски и японски.

Същевременно китайското издание „South China Morning Post” публикува информация относно перспективите пред европейските държави в борбата срещу новия вид коронавирус.

Нормално е през следващите две години коронавирусът да започне да се появява и изчезва отново, заяви ръководителят на групата китайски експерти то Covid-19 Чжан Вънхун, цитиран от БГНЕС. Според лекаря, Европа трябва да забрави мисълта, че пандемията ще приключи в близко бъдеще.

Европейските власти биха могли бързо да спрат разпространението на вируса само с помощта на радикални мерки, например пълно затваряне на границите и прекратяване на всякаква дейност. Според експерта обаче, Германия и други държави няма да го направят.

„Ако целият свят можеше да се спре за четири седмици, бихме могли да спрем пандемията”, смята специалистът

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе