Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Кой е Митьо Очите - ТУК

Кой е Митьо Очите - ТУК

Престрелка окървави Слънчев бряг тази вечер. По потвърдена информация има един убит. Тежко ранени са Димитър Желязков - Очите и вероятно бодигардът му Кольо, известен с прякора Магарето.

На място е загинал от куршумите мъж, чиято самоличност все още не е установена. Но се предполага, че убитият е от групата на Митьо Очите или е имал среща с него.

Повече четете ТУК, ТУК и ТУК.

 Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, неотдавна се яви пред българския съд, но в ролята си на свидетел. Излежал вече присъда, той свидетелства през март по делото за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици по Южното Черноморие. Той се яви в специализирания наказателен съд, за да разкрие каквото знае в процеса срещу Златомир Иванов – Баретата.

Очите излежа присъда от 4 години и десет месеца. Наказанието му беше удължено през април 2011 г. – тогава той получи 1,5 години зад решетките върху предвиденото начално наказание.

Очите бе осъден за участие в престъпна група за наркотици, сводничество и пране на пари. Негови хора охраняваха най-големите дискотеки и нощни барове в Слънчев бряг, Свети Влас и Бургас.

Името на Очите се свързва и със стрелбата срещу Стоян Кръстев – Драгановеца.

През годините, в които Очите лежа в затвора, той стана известен с честите си почивки и отпуски за добро поведение. При атентат преди няколко години в Несебър бе убита жена му – Тянка.

През 2015 година името на Очите се появи отново – този път покрай разстрела на 33-годишният Иван Попов, по-известен с прякора Костов.

Мъжът бе разстрелян с девет куршума и издъхна на място.

Преди десет години, 20-годишният тогава Костов се влива в редовете на несебърската наркомафия и става доверен човек на Митьо Очите. Полицейските разработки от онова време го сочат като един от "лейтенантите" на Димитър Желязков. Тогава Костов е бил натоварен с отговорната задача да отговаря за наказателните операции срещу провинили се дилъри.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе