Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

500 метра спират газификацията на град Силистра

500 метра спират газификацията на град Силистра

С цяла година се бави пускането в експлоатация на новопостроения газопровод Добрич-Силистра. Оказва се, че съоръжението все още не е довършено. Не е изграден участък от около 500 метра на територията на област Добрич и това спира газификацията на цяла Силистра.

Проектът е на стойност 22 млн. 280 хил. евро, от които около 9 млн. са съфинансирани от държавата чрез дружеството „Булгартрансгаз“. С днешна дата град Силистра трябваше да бъде сред газифицираните български градове, но не е, защото година след пусковия срок на съоражението газопроводът още не е довършен. Няма информация какви са причините за забавянето на строежа и кога ще приключи строителството, коментира кметът на Силистра Юлиян Найденов:

Останали са около 500 метра и за нас е интересно защо и как тези 500 метра не се осъществяват. Нормално би било този газопровод да бъде пуснат, а след това, ако има някакви разминавания, те да се обсъждат в един последващ период.

Изпълнител на строителните работи по довеждащия газопровод е италианска фирма, с която местната власт в Силистра няма никакви контакти. Паралелно със строителството на газопровода, друг голям инвеститор „Ситигаз“ изгражда вътрешногазовата разпределителна мрежа на града. Тя е готова на 90%.

„Хоризонт“ потърси отговор от държавното дружество „Булгартрансгаз“ още на 12-и февруари защо 500 метра се оказват проблем за газификацията на цял град. От дружеството все още не са отговорили.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе