Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Строги мерки срещу африканската чума

Строги мерки срещу африканската чума

Представители на 8 институции в Силистренска област участваха в работна среща във връзка с опасността от болестта африканска чума по свинете. От няколко дни на влизане в страната на граничните пунктове в Силистра и Кайнарджа
превозните средства преминават през дезинфекциозни ями. Личният багаж на пътниците се проверява за хранителни продукти, забранени за внос у нас. По републиканските пътища се правят проверки за пренасяне на храни и превозване на добитък, за който трябва да има необходимите документи.

По информация от Община Силистра продължава преброяването в така наречените задни дворове на частните стопани, за да е ясно какви животни се отглеждат. Кметовете и кметските наместници трябва да осигурят хора, които да съдействат на инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните за изпълнение на мерките за профилактика, ограничение и ликвидиране на африканската чума по свинете.  

Мерки срещу заболяването ще бъдат набелязани днес и в Разградско. Заседанието на Областната епизоотична комисия започва в 11 ч. в зала 712 на областната администрация.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе