Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Дани и мъжът й опитвали да скрепят брака си (ОБЗОР)

Дани и мъжът й опитвали да скрепят брака си (ОБЗОР)

"Две слънчица по-малко на тази земя:-(" е написала във "Фейсбук" разбита от скръб приятелка на красивата Дани Сапунджиева. В понеделник преди изгрев 29-годишната жена и 5-годишната й дъщеря Петя бяха убити в Пловдив. Съпругът на Йорданка, 35-годишният Благой Сапунджиев ги застрелял докато спят, с незаконно притежаван пистолет. Във връзка със смъртта на семейството е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на повече от едно лице. Вчера е бил извършен повторен оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели. Предстои извършване на множество експертизи. Основният мотив за зверството обаче е ревност, потвърдиха и от полицията.

Благой и жертвите му ще бъдат положени в различни гробища, според marica.bg. Такава била волята на близките им. Благой е бъде погребан в четвъртък, в 12 ч, на Драгановите гробища в Пловдив. 2 часа по-късно в траурния парк на кв. "Коматево" близките ще изпратят в последния им път Йорданка и 5-годишната Петя.

"Ангелчето Петя" - така близките наричали малката 5-годишна красавица. Часове преди да бъдат убити, в неделя, детето и майка му са били на гости на Тодор, бащата на Дани в Съединение. Той и брат й Илия се занимават със земеделие. Майката на Дани - Бонка, отдавна е разделена с баща му и живее в Пловдив. "Двете бяха весели, всичко беше нормално. Малката ни сурвака, разбрахме са й купим голям подарък, дажи ни каза до кой магазин иска да отидем", разказа Илия пред в. "Марица". След тази среща Дани и Петя отишли и до Съединение, където живее баба им по майчина линия Невена.
"Само не мога да разбера защо Благой е посегнал и на детето. Той толкова

обичаше малката, направо умираше за нея!

Какво му е станало, превъртял ли е, направо не мога да си го обясня. Какво му е направило това дете? И за сестра ми не го разбирам, ама за малката съвсем...", повтаря Илия. "Майка ни е в шок. Още не можем да осъзнаем какво се е случило, но като ги видим мъртви, сигурно ще е страшно", споделя още братът. Категоричен е, че Благой трябва да бъде погребан отделно от Дани и Петя. „Той ги е убил като кучета – няма как да допуснем да бъде с тях на гробищата. Майка взе решение да ги погребем на друго място – в Коматево", добави Илия. "Не е вярно, че е имало друг мъж в живота на сестра ми – двамата се караха понякога, но нормално - като във всяко семейство. Не вярвам, че става дума за убийство от ревност. Не е истина и че са имали дългове, а напротив - те събираха пари да си купят апартамент", твърди Илия Божев. И оборва приказките на комшии от кв. "Кючук Париж", според които Дани посрещнала Нова година с друг мъж. Възможно е това наистина да са клюки, тъй като в жилището при огледа са намерени голямо количество пари. Според запознати, въпреки че имали противоречия, Благой и Дани се борели да спасят брака си.
29-годишната красавица Йорданка Сапунджиева била счетоводител в месопреработвателно предприятие, а мъжът й - шофьор на ТИР. "Трите трупа са намерени в спалнята един до друг, като

детенцето е било между родителите си

Всички имат огнестрелни рани в областта на главата. Фактите до този момент сочат, че няма вероятност външно лице да е влязло в апартамента и да е извършило убийството", заяви вчера пред Нова ТВ директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков. Съседи на семейството в кв. "Кючук Париж" пък признаха, че чули серия гърмежи около 5,30 ч сутринта, но и през ум не им минало, че са от пистолет. Телата на Петя, Йорданка и Благой бяха открити едва към 11,20 ч. Кумът на Сапунджиеви трябвало да се промъкне с въже през балкона на съседи, за да види какво се случва в апартамента. Повикала го майката на Благой, притеснена, че не отговарят по телефона и не са отишли на работа. Жената имала шивашко ателие наблизо и много помагала на снаха си за внучето, разказаха съседи. Братът на убитата Йорданка - Илия, е потресен, че никой от властите не им съобщил за трагедията. "Научих от сайта на „Марица" и направо не можах да повярвам. Обадих се на бащата на Благой, а той ми вика: "Ама ти не знаеш ли още?" Откъде да знам, нито от полицията ни се обадиха, нито никой", доверява братът.
Според първоначалната информация, Благой е

застрелял първо жена си в главата

а после и момиченцето им. Накрая се самоубил. За целта си купил стар армейски пистолет „Валтер П38", разкри комисар Разсолков. Пистолетът, намерен при огледа, не е регистриран. Основната версия за трагедията, по която работят криминалистите, е ревност. Разсолков посочи, че младото семейство е било разделено от около 3 месеца, като Сапунджиев е живеел при родителите си, но е посещавал Дани и Петя редовно.
Според съученици на красивата Йорданка, тя е била модел, докато е учила в Търговската гимназия в Пловдив, специалност "Отчетност на търговията". Била пълна отличничка и много скромно момиче. После завършила висше образование в Стопанската академия в Свищов. 5-годишната Петя била чаровно, отворено и много интелигентно дете.

Бабата на Йорданка: Беше голямата му любов, как ще я погуби?!

"Данито беше голямата любов на Благой. Той много я обичаше, грижеше се постоянно за нея. Купуваше и дрехи, скъпи, купи й и кола. Петя беше единственото ми правнуче, душичката ми, златото ми! Не мога да повярвам, че Благой ги е убил. И какво му е виновно детето, защо детето да умре?", нарежда пред "Блиц" 78-годишната Невена Божева от пловдивското село Правище и не спира да плаче. Възрастната жена е баба на убитата счетоводитека Йорданка Сапунджиева и прабаба на застреляната от упор 5-годишна Петя. Невена разказа още, че внучката и не е споделяла да имат проблеми с мъжа си, нито пък, че ще се развежда.

Имало е симптоми, че ще стане нещо лошо

Петя СТОЙЧЕВА, психолог

Явно се касае за тежък разпад на личността. По начало ревността е качество, характерно за хора с комплекси. Те имат психологически проблем, страхуват се от сравнение с други, защото имат ниска самооценка. Това ги прави неспособни да се справят с проблема. На мен ми стана интересно, че Благой Сапунджиев и семейството му са ги търсили приятели, родителите. Макар че всички си мълчат, явно са очаквали да се случи нещо лошо. Защото партньори, при които всичко е ОК, и да не се обадят три дни, няма кой толкова да ги търси и да се притесни. Ако има спокойна обстановка, на никой няма да му мине през ума нещо лошо. А тук чак през терасата влизат хората и намират труповете. Не съм запозната в детайли с конкретния случай, но дали причината е ревност, дали е имало депресивни симптоми, или е психологически проблем, при всички случаи е имало сигнали за предстоящата криза. Този мъж със сигурност е бил мрачен, хората около него са го виждали, че не е щастлив, най-вероятно е правил изявления, че е по-добре да го няма, ако го няма семейството му. Ако не се обърне внимание на подобни сигнали, се стига до най-лошото, както при тази трагедия.

В случая става съвпадение на няколко фактора. По принцип през зимата се отключват депресиите, слънцето е по-малко, хормонът на щастието серотонин намалява, студено е, всеки се завира по къщите си, не се среща с хора, по-рано се съмва, студено и мрачно е и взаимоотношенията са различни. Следпразничната депресия също е възможна причина. По празниците хората се чувстват самотни. Сапунджиеви са били разделени, макар че на Нова година са били заедно. Но когато си с някой и той не чувства топлина и любов, напрежението ескалира. Отприщва негативни емоции.

Пред в. "Марица"

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе