Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Майки на протест срещу системата

Майки на протест срещу системата

„Системата убива, системата е блокирала” е надсловът, под който ще мине поредният национален протест на майките на деца с увреждания след 120 дни палаткови лагери в страната. Началото на протеста ще бъде дадено в 17.30 ч. пред Народното събрание, като по същото време родители на деца с увреждания ще заявят своята подкрепа за протеста в София и в други градове на страната, където бяха организирани палаткови лагери. Законът за личната помощ, за който настояваха майките, така и не беше приет. В Силистра родителите ще се съберат в 17.00 ч. пред сградата на театъра, след което ще блокират пешеходната пътека до Областната управа - каза за Радио Шумен Живка Цонева – майка на момче с увреждане.

"За съжаление, не искат да приемат закона, ние оставаме с такова впечатление. Но това трябва да се случи. Тези деца, тези лица не са невидими. Ако има Закон за личната помощ, там ще се определи на дадено лице - дете или възрастен, какво точно се полага, каква степен е неговото увреждане, какво може да прави и какво не може. Надяваме се, че ще успеем да се преборим, защото в крайна сметка се касае за нашите деца. Няма да се предадем", каза Живка Цонева.

Разград също ще се присъединят към протеста, родителите на деца с увреждания се събират в 17.30 ч. пред завода "Биовет", в същия час майки от Русе ще са на кръговото кръстовище на Дунав мост. 



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе