Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Майк Пенс се боцна пред камерите

Майк Пенс се боцна пред камерите

Американският вицепрезидент Майк Пенс беше ваксиниран срещу Covid-19, като това стана в Белия дом пред телевизионните камери.

Целта на това публично поставяне на първата доза от ваксината на "Пфйзер" беше да се промотира нейната безопасност и да се засили общественото доверие в нейната ефективност, съобщават NBC и редица други американски медии.

Ваксината на Pfizer и BioNTech беше поставена и на неговата съпруга Карън Пенс, като това стана в сградата на Изпълнителния офис "Айзенхауер" близо до Белия дом от медицински екип на Националния военномедицински център "Уолтър Рийд".

"Не почувствах нищо. Браво", каза Майк Пенс, след като беше инжектирана с ваксината в лявата ръка.

"Ние с Карън искахме да пристъпим напред и да получим тази ваксина, за да уверим американския народ, че докато намаляваме бюрокрацията, ние не прибързваме",  каза той.

"Благодарение на страхотната работа в Националния здравен институт и страхотната и внимателна работа на Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) и ръководството на нашия президент и операция Warp Speed, американският народ може да бъде уверен, че имаме една, а може би и до часове, две  безопасни и ефективни ваксини срещу коронавирус за вас и за вашето семейство", посочи той.

Говорейки пред репортери след ваксинацията, Майк Пенс отбеляза, че вярва, че тази седмица ще бъде запомнена в историята като "началото на края на пандемията от коронавирус", но предупреди, че на страната предстои още дълъг път с оглед на големия брой новите инфекции и нарастващи хоспитализации.

Лекарите посъветваха г-н и г-жа Пенс да се върнат след 21 дни за втората доза на ваксина и че може да почувстват известна болезненост около мястото на инжектиране.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе