Извънредни новини

Масчерано разкри: В Ливърпул ме подведоха

Масчерано разкри: В Ливърпул ме подведоха

Манчестър. Хавиер Масчерано разкри, че е бил подведен от Ливърпул преди да осъществи трансфера си в Барселона през лятото на 2010 година. Репутацията на аржентинеца сред феновете от "Анфийлд" бе сериозно разклатена след информациите, че е отказал да играе в мач срещу Манчестър Сити, за да форсира преминаването си в Барселона. Масчерано обаче отрече тези твърдения, като заяви, че ръководството на Ливърпул има основна вина за объркването около трансфера му на "Камп Ноу".

"Не исках да говоря нищо по онова време, заради уважението, което имам към Ливърпул", коментира Масчерано пред The Times. Аржентинецът в момента е с каталунците, които гостуват на Манчестър Сити тази вечер в първи осминафинал между двата тима в Шампионската лига.

"Може би тогава сбърках, че не разказах истината, тъй като тогава позволих на други хора да говорят лоши неща за мен. Но не съжалявам", продължи Масчерано.

"Ливърпул е специален клуб, не заслужава да бъде обиждан. Хората, които бяха тогава част от него - мениджърът и Кристиан Пърслоу - те си отидоха, но знаят истината. Когато се върнат за предсезонната подготовка имах много срещи с тях. Те ми обещаваха много неща, но така и не ги спазиха. Не е като да съм се събудил един ден и просто така да съм решил, че няма да играя. Преди Сити бяхме играли с Арсенал, аз се раздадох в този мач, тъй като носих фланелката на Ливърпул. Защо да правя това и да рискувам да се контузия, след като знаех, че трансферът ми в Барселона е много близо. А след това ще откажа да играя в друг мач. Няма никакъв смисъл", обясни Масчерано.

"Бяхме се разбрали трансферът да се осъществи в следващите 20 дни, защото и от клуба искаха нещата да се случат. Но в един момент започнаха да ми правят спънки", посочи още футболистът, който изрази съжаление, че заради лошите отношения с Рой Ходжсън и Пърслоу не е успял да се сбогува както трябва с феновете на "Анфийлд".

"Феновете се държаха с мен много добре и никога не съм искал да ги разочаровам. Исках да си тръгна по друг начин, но не получих този шанс. Това е истината. Остана горчивина в мен. Времето ми в Ливърпул беше приключило, но исках да се разделя с клуба по подобаващ начин", завърши играчът на Барселона.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе