Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Мълния рани 70 германци на концерт

Мълния рани 70 германци на концерт

Мълния рани десетки посетители по време на рок фестивал в Германия в нощта срещу събота, съобщи Би Би Си. Пострадалите са най-малко 71, като някои от тях са в сериозно състояние.

Инцидентът станал около 0,30 ч местно време в германския град Мендиг по време на фестивала "Рок ам Ринг", където са се били събрали над 45 000 души. Двама са били тежко ударени и се наложило да бъдат реанимирани. Осем души са в сериозно състояние и са приети в болница, а останалите са минали лекарски преглед и са освободени. Организаторите на събитието обявиха, че фестивалът ще продължи, тъй като прогнозата за следващите дни е за хубаво време.

Междувременно ситуацията във френската столица Париж след наводненията през последните дни остава тежка, въпреки че нивото на река Сена започна да спада. В града все още е в сила втората най-висока степен на тревога. Премиерът Манюел Валс обяви, че четирима души са загинали в страната при бедствията през последните дни. В Европа жертвите са общо 18. Френската асоциация на застрахователните дружества оцени предварителните щети от наводненията във Франция за 600 млн. евро.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе