Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Отварят казина в Япония за Олимпиадата през 2020 г.

Отварят казина в Япония за Олимпиадата през 2020 г.

Токио. Япония ще разреши отварянето на казина в Токио заради спечеленото домакинство на Олимпийските игри през 2020 година, съобщиха международните медии. В Страната на изгряващото слънце хазартът е забранен със закон, като може да се залага само на конни и автомобилни състезания и да се играят развлекателни игри, които изискват някакви умения.

Очакват се големи приходи от посетителите на Олимпийските игри и затова Япония ще въведе законодателни промени, за да може да бъдат построени казина преди началото на Игрите, които ще се проведат между 24 юли и 9 август 2020 г. Очаква се Токио да започне издаването на лицензи за казина след приемането на закона, чието първо четене най-вероятно ще бъде през пролетта на следващата година.

След новината за проектозакона, акциите на компаниите, занимаващи се с производството на оборудване за казина и игрални зали, отбелязаха рязък ръст на токийската фондова борса. Японският индекс Nikkеi 225 достигна най-голямо повишение от 7 години насам, а компанията Oizumi, която произвежда автомати за обмяна на пари, отбеляза 15% ръст и достигна цена от 1185 йени за акция.

В Япония определени икономически среди лобират за разрешаването на игралните зали за хазарт на територията на страната. Външният дълг на Япония за годината е в размер на 240% от брутния вътрешен продукт на страната, което увеличава нуждата от нови средства. Затова дори и опозицията в парламента най-вероятно ще подкрепи планираната мярка, а новината за спечелването на домакинство на Летните олимпийски игри от Токио ускори процедурата по изготвянето на проектозакона.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе