Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Мадам Веса се самоуби, отчаяна от рака

Мадам Веса се самоуби, отчаяна от рака

Пловдив. Самоубийството на емблематичната пловдивчанка, известна като Мадам Веса, два дни е тема номер 1 под тепетата. 34-годишната Веселина Андонова полетя от 16-ия етаж на единия от блоковете, неречени "Преспите". В Пловдив наричат гигантите "небостъргачи". Трагедията се разигра по обяд в неделя, пред очите на доста свидетели. А първият слух, който плъзна, бе, че самоубийцата е адвокатка, отчаяна от битката си с рака. Объркването стана заради една от печално известните жителките на "Преспите" - Дарина Порязова, в чийто дом Веселина често гостувала. Диляна е не по-малко известна в Пловдив. Младата жена се прочу като нежната половинка в престъпния тандем на Бони и Клайд, които дрогираха с бонбони, пълни със сънотворни, възрастни жени и после ги обираха. Самата Дарина бе арестувана с приятеля й Пламен Кръстев, който е задържан с постоянна мярка. Момичето бе оставено под домашен арест, тъй като се оказа, че е бременно и в момента гледа 3-месечното си бебе.

Часове преди ужасяващия полет на Мадам Веса комшиите от блока на Дарина за пореден път видели "адвокатката" да отива в дома на Порязова. Андонова пила кафе с майка й Софка Славова. Малко след 12 часа хора от улицата видели как Весела разбива прозореца на площадката между 16-ия и 17-ия етаж на блока. Няколко секунди по-късно скочила и тялото й буквално се раздробило пред очите им. "Всичко стана много бързо. Тя не издаде нито звук. Не каза абсолютно нищо, не извика", разказаха потресените свидетели на самоубийството. Тялото се строполило на плочките пред блока и едва не ударило две жени, които в този момент минавали наблизо. Веселина първо се ударила в козирката над входа, после отскочила и паднала долу, описват страшната картина хора, които пиели кафе в близкото заведение и видели всичко. Само половин час преди това и Веса, и Софка седели на масичките и си говорели. Според клиенти, които подочули нещичко, темата била "химиотерапия" и от думите на Весела разбрали, че е болна от рак. После Андонова се обадила по телефона и хората я чули да поръчва такси, но още докато говорела с операторката, променила решението си и отказала колата. Малко след това полетяла отгоре. Пристигналите на място криминалисти по-късно открили в чантата й прощално писмо, в което тя се сбогува с близките си. В него обяснявала, че животът й е много тежък и вече не може да се бори.

Мадам Веса се прочу миналата година, когато получи обвинение в сводничество. Според разследващите Андонова е държала 4 вертепа, маскирани като масажни салони, които бяха разбити миналото лято. Въпреки очевидните доказателства, в съда Веселина до последно отричаше, че е замесена с подобна дейност. Неин защитник е известният пловдивски адвокат Красимир Елдъров. По думите му делото срещу Веселина Андонова е на ниво прокуратура. Според Елдъров има много доказателства за невинността на Мадам Веса. Срещу нея бяха повдигнати три обвинения - в склоняване към проституция на четири жени, а на 7 жени към блудствени действия и съвкупление и предоставяне на помещения за разврат.

"Единствената екстра, която се предлагаше от момичетата въпреки вътрешната ми борба, е еротичен масаж с по-оскъдно облекло, по сутиен. Държахме презервативи в огромни аквариуми за анти СПИН кампания и ги раздавахме на клиентите като закачка. Не ми е известно, че във времето някои от служителките са започнали да предлагат и сексуални услуги", заяви в съда Андонова.

Мадам Веса е с дебело досие. В полицията срещу нея има 49 заявителски материала за измами. Осъждана е на два пъти с глоба. В залата се разбра, че е сводничела в периода на условна присъда, затова бе оставена в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Според запознати вероятно там се е разболяла от рак и затова са я пуснали на свобода с по-лека мярка. Според прокуратурата нейните момичета са работели на ниски тарифи от 30 до 60 лева, затова били много търсени. Някои жени обслужвали по 5-6 клиенти на ден, а половината от заработеното давали на Веса, която изпълнявала ролата на диспечер на салоните. Пред съда сводничката обаче декларира, че е била пълномощник на фирма, поддържала е регистъра и е давала информация на служителките единствено за масажите, които трябва да извършват.

Адвокат Красимир Елдъров обясни, че няма никаква представа защо клиентката му е решила да сложи край на живота си. Каква е причината Веселина да се самоубие, не знаели и близките й. Родителите и съпругът й са в шок от случилото се.

Самоубийството на Веселина не е първото, на което стават свидетели живеещите в "Преспите". Височината ги привлича, когато са категорични, че не искат да бъдат спасени, коментират хората от блока. Само преди два месеца бременна жена скочи от същото място и загина пред погледа на квартала. През годините още няколко души са скачали от 17-ия етаж на небостъргачите в края на града. За да ги спрат, хората се принудили да сложат врати с чипове и да заварят прозорците на стълбището, както и входа към покрива. Достъп имали само живеещите в двата блока. Въпреки това тези, които били решили да скочат от "Преспите", намирали начин да го направят.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе