Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Край на пушенето по балконите в Русия

Край на пушенето по балконите в Русия

Мерките целят осигуряване на пожарна безопасност

Правителството на Руската федерация утвърди промени в правилата за противопожарна безопасност, които предвиждат използването на открит огън на балконите на жилища, общежития и хотели. Това заявиха за TACC от пресслужбата на Министерството по извънредните ситуации, което инициира внасянето на поправките. Изменението на правителственото постановление се публикува на онлайн портала за правна информация.
„Руското правителство одобри редица изисквания, насочени към осигуряване на пожарната безопасност. Сега законът забранява използването на открит огън на балкони и лоджии на апартаменти, в общежития и хотелски стаи", заяви източникът на агенцията. Така руснаците няма да могат да пекат шишчета по балконите, да палят свещи и дори да пушат", уточнява медията. Предучилищните институции и детските лагери ще попаднат в категорията на "изключително висок риск". Това ще им позволи да извършват годишни редовни инспекции.
Въпреки това, забраната за пушене няма да се прилага за обособените места за пушачите.

В допълнение, правилата поставят нови изисквания за осигуряване на пожарна безопасност на лечебните заведения и кината. Така киносалоните вече са задължени да информират преди прожекция публиката за това какво трябва да се направи в случай на пожар. Промените ще засегнат и болниците: тежко болни пациенти и деца трябва да бъдат основно разположени в приземните етажи на сградите. Също така е посочено, че начините за разтоварване на стоки в магазините не трябва да се пресичат с аварийните изходи за клиентите.
Новите правила ще влязат в сила на 1 октомври.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе