Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Край на безводието до дни

Край на безводието до дни

До няколко дни проблемът с липсата на вода по силистренските улици "Константин Иречек", "Панарет" и "Мъченик Дазий" ще бъде решен. Това заяви за Радио Шумен зам.-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев. Според него, проектът за водоснабдяване на тези улици е с давност близо 10 години. От толкова години са и жалбите на живеещи в района. След административната процедура за одобряване на проекта за водоснабдяването на трите улици, полагането на тръбите започна преди седмици и вече е към своя край, каза инж. Борачев.

"Почти на 90% е завършен обектът. От фирмата изпълнител ме уверяват, че до няколко дни ще бъдат напълно завършени изкопните работи. Надяваме се днес на по-голяма част от хората да бъде пусната питейната вода. Смятам, че можем да приключим успешно тази година и напролет да положим бетонова замазка на улицата", посочи той.

Борачев уточни, че преди началото на дейностите, хората, които живеят на тези улици, са били официално предупредени, че няколко дни ще са без вода.

"Реализацията на проекта не е закъсняла. Ние просто се сблъскахме с редица административни изисквания, които не можеше да се прескочат, тъй като законът трябва да се спазва", каза в заключение зам.-кметът на Силистра инж. Тихомир Борачев.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе