Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

На Коледа - облачно, но без валежи и с положителни температури

На Коледа - облачно, но без валежи и с положителни температури

Увеличение на облачността от северозапад, но без валежи, това  прогнозира дежурният синоптик Искрен Куюмджиев.  Сутринта вятърът ще е слаб от югозапад, на места до тихо, а през деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Вълнение на морето 1-2 бала, следобед в открито море 2-3. Температура на морската вода 5-7 градуса.

Максималните температури на въздуха – от 2 до 7 градуса. За Варна около 5 градуса.

В 5 часа температурата във Варна бе минус 1 градус по данни на Националния метеорологичен институт – филиал Варна, които измерват на брега на морето. Във високите части на града е минус 4. Атмосферното налягане - 1023 хектопаскала и е по-високо от средното за месеца. Преди пладне ще се понижава, а следобед ще започне слабо да се повишава. Относителна влажност на въздуха – 79 процента.

18 градуса е рекордът за най-топло време на 25 декември и е от 1958 година. Минус 9 градуса е била максималната температура преди 90 години.

Слънцето за Варна изгрява в 7 часа 37 минути, залез в 16 часа и 40 минути.  Продължителност на деня – 9 часа и 3 минути. Тази сутрин най-студено в Източна България е в Разград и Карнобат- минус 6 градуса,  минус 5 – Русе, минус 3 в Добрич. Минус 2 – Силистра и минус 1 – Шабла. Положителни са стойностите на Емине и Бургас -1 градус, 2- Калиакра и Ахтопол.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе