Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Късна есен във Варна

Късна есен във Варна

Облачно ще е времето днес. На отделни места ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Преди пладне ще завали дъжд над югоизточните райони, а привечер валежите ще обхванат голяма част от района с възможни по-значителни количества над Югоизточна България и по Южното Черноморие.

За Варна очакваната максимална температура е около 8 градуса.

Максимални температури над северните райони ще са между 2 и 7 градуса, а по крайбрежието от 7 до 12.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който през деня по крайбрежието ще се ориентира от североизток и ще се усили.

Вълнението ще е със сила 2-3 бала, а в открито море 3-4. Температурата на морската вода е между 13 и 15 градуса.

В 5.00 тази сутрин във Варна термометрите отчетоха 3 градуса. Същата е температурата в Карнобат и Шабла. Най-студено е в Разград, където термометрите сочат 2 градуса под нулата. Най-топло е в Ахтопол с цели 10 градуса и валежи от дъжд. В Бургас градусите са 7, а на нос Емине - 5. В Шумен, Силистра и Добрич термометрите сочат 0-та, а в Русе градус над нея. На нос Калиакра температурата е 2 градуса.

Във Варна най-високата температура на днешния ден през последните сто години е била измерена през 1966 година - 22.0°. Най-ниската стойност /-6.6°/ са отчели метеоролозите през 1993 година.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе