Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Заловиха над 200 000 къса контрабандни цигари при спецакция

Заловиха над 200 000 къса контрабандни цигари при спецакция

Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперация на Главни дирекция "Гранична полиция" на територията на Бургас, Варна и Драгоман, съобщава пресцентърът на МВР.

Операцията е проведена в петък и събота. В близост до КПП "Кошарица"- к.к. "Слънчев бряг" бил спрян за проверка товарен автомобил "Фолксваген транспортер". При инспекцията граничните полицаи са открили специално изграден тайник, в който е имало 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса - без бандерол.

Задържани са трима души - водачът на товарния автомобил и други двама мъже - българин и украинец. При претърсванията са открити още 200 къса цигари, мобилни телефони, голям брой сим карти, български левове, румънски леи и украински гривни на обща стойност около 15 000 лева. Общото количество на иззетите контрабандни цигари в Бургас възлиза на 42 200 къса, уточняват от МВР.

Граничните полицаи са проверили и шест депа за временно съхранение на акцизни стоки в региона на Варна. Намерени и иззети са общо 38 460 къса цигари, част от които с молдовски и македонски бандерол, а друга - без наличието на български акцизен бандерол. Задържани са двама българи.

Други над 165 000 къса контрабандни цигари са задържани от служители на Регионална гранична дирекция - Драгоман. Акцизната стока е била укрита в товарни композиции на БДЖ. Задържани са петима българи, които по първоначална информация са участвали в престъпната схема.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе