Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Какво си казаха Тръмп и Путин

Какво си казаха Тръмп и Путин

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Путин договориха тясно сътрудничество в рамките на Г20 за борба с коронавируса, съобщи ТАСС.  Двамата изразиха сериозна загриженост относно обхвата на разпространението на коронавируса в света. Договориха и консултации относно цените на петрола, добави АФП, цитирайки Кремъл.

Тръмп заявил и заинтересованост за демократичен преход във Венецуела, който би сложил край на продължителната криза с Мадуро.

Новият министър на икономическото развитее Максим Решетников добави, че страните от Г-20 ще махнат всички ограничителните мерки, които се отнасят за лекарства, хранителни продукти, оборудване и технологии. Министърът уточнил, че сегашната тежка ситуация в света е усложнена с много търговски конфликти, ограничения и санкции.

По-рано стана ясно, че Путин и Трфмп са говорили по телефона като са обсъдили пандемията и мерките, които всяка от страните предприема, така и най-ниските цени на петрола в последните 20 години.

Виж още: Тръмп и Путин уговориха бъдещето на петрола

Цените се сринаха по-рано този месец след срив на разговорите между Саудитска Арабия ОПЕК и Москва, което отприщи хаос и ценова война, припомня АФП.

Заразените по света от коронавируса са вече над  766 000, 36 800 са починалите,  а над 100 000 са се излекували.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе