Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ето какви ги е вършила мъртво пияната шофьорка

Ето какви ги е вършила мъртво пияната шофьорка

Газ – спирачка, движение на зиг-заг и жесток удар в уличен стълб. Това видели хората на ул. "Таньо Войвода" в Хасково, по която мъртво пияната 44-годишна жена се опита да лети с колата си. Тя бе задържана с рекордните 4,7 промила алкохол.

Мъжете на улицата видели опасно движещата се кола и след удара в стълба измъкнали жената. Като видели, че е пияна й взели ключовете и се обадили на тел. 112. Дошли полицаите и я прибрали. В болницата тя отказала кръвна проба за алкохол.

Свидетели разказват, че пияната дама натиснала газта до край, била напълно неадекватна. "Колегите са обезопасили ПТП-то и са извършили проба за алкохол с дрегер, който отчита доста високи стойности. Откарана е за преглед в болницата, където е отказала да даде кръвна проба. Направени са тестове за наркотици, които са отрицателни. Жената е задържана за 24 ч., по случая е образувано бързо полицейско производство, каза шефът на Пътна полиция - Хасково Димо Чобанов пред бТВ.

Експерти коментират, че ако човек не консумира алкохол, тази доза може да е смъртоносна. "Тя със сигурност е лице, което е привикнало към употребата на алкохол. С нейната телесна маса, около 60 кг., тази концентрация е съотносима на 400 мл. концентрат, около 8 л. бира или 2,5 л. вино. Количеството е изпито в кратък интервал от време, с натрупване в организма в рамките на около 2 ч.", каза съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе