Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

В изолация ли е Майк Пенс

В изолация ли е Майк Пенс

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс не е в изолация. Той възнамерява да отиде на работа в Белия дом по-късно днес. Това изявление направи Белият дом, след като големи медии зад океана съобщиха, че заместникът на Доналд Тръмп сам си е наложил мярката, защото близка негова сътрудничка е била диагностицирана с коронавирус.

Белият дом съобщи, че Доналд Тръмп и Майк Пенс са дали негативни резултати при последните им тестове за коронавирус. Пенс е бил изследван вчера.

 

Белият дом обясни по-рано, че не се планира Тръмп и Пенс да бъдат държани далеч един от друг, за да не остане страната без ръководство, ако се заразят и двамата.

Жертвите на Covid-19 в САЩ са поне 79 хиляди, а заразените най-малко милион и триста хиляди.

Междувременно администрацията защити призивите си за експедитивно отваряне на бизнеса. В интервю за Ей Би Си икономическият съветник Лари Кудлоу коментира, че указания от властите в комбинация с иновация от частния бизнес са ключа към безопасно връщане към нормалните икономически условия.

Пандемията удари по американската икономика и остави милиони без работа. Кудлоу очаква безработицата през този или следващия месец да е над 20 процента, според АФП.Само преди няколко дни беше обявено, че безработицата през април е билa 14,7 процента. 20.5 милиона в страната са останали без работа миналия месец- това е един от най-лошите показатели за заетостта от Голямата депресия насам.

До момента са одобрени около три трилиона долара за справяне с последствията за икономиката от пандемията.Законодатели работят над нов пакет, но все още няма индикация за наличие на нужната двупартийна подкрепа

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе