Извънредни новини

Италия помръкна: Мама миа, играем с Испания

Италия помръкна:  Мама миа, играем с Испания

Лука Модрич изпял тайната на изпълнението на Серхио Рамос от бялата точка. Двамата са съотборници в "Реал" и халфът на Хърватия бил наясно със спецификите на капитана на Ла Фурия. Модрич посочил на Дарио Сърна правилната посока, в която трябва да се хвърли Даниел Субашич. Това обяснява и разговора на уше между Сърна и Субашич, а вероятно и отличната реакция на вратаря, който постигна равния резултат в изключително важен момент.

Победата на Хърватия над Испания хвърли в шок Италия. На Апенините изтръпнаха, след като подредбата в двете групи им отреди осминафинален сблъсък с Ла Фурия, който ще е повторение на финала на предишното Евро 2012. Причината е, че тогава Скуадрата беше разгромена с 0:4.

"Мама миа, изплака от първа страница "Гадзета дело спорт". - Предстои ни сблъсък, който се опитвахме да избегнем. Но той ни беше поднесен след голове на Калинич и Перишич (двамата играят в Серия А - съответно в "Интер" и "Фиорентина", б.р.).
Реакциите в Испания също бяха мрачни. "Този гол в края на мача ни поставя в по-тежкия поток и помрачава настроението ни, пророкува "Марка". - Сега ходът на цялото първенство може да се промени. Трябва да бием Италия, а след това вероятно Германия и Франция, за да достигнем до финала." А "Ас" допълни: "Нещастна загуба, която може да има тежки последствия. Испания трябва да премине по най-трудния път."

Пике пак обруган за среден пръст на химна

Жерар Пике трябва много да внимава как си раздвижва мускулите на ръцете, след като испански медии заформиха скандал с негово участие. Видеозапис показа как при изпълнението на испанския химн преди мача с Хърватия защитникът на "Барселона" прави срамни неща. Прегърнал през рамо Давид де Хеа, той си размърда пръстите и една от конфигурациите беше демонстриране на среден пръст. Въпреки че движението очевидно беше механично, испанските фенове, които така и така не го долюбват и дори често го освиркват за симпатиите му към сепаратистите в Каталуня, се възползваха. Те с удоволствие го обругаха за пореден път във форумите. Наложи се Пике да се защитава. "Това е нелепо, коментира той. - Щом съм тук, значи се гордея с този отбор. По никакъв начин не показвам неуважение към химна и тези спорове не водят до нищо."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе