Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Стайков иска да се измъкне от ареста заради болест

Стайков иска да се измъкне от ареста заради болест

Милионерският син Стайко Стайков, който твърди че е бил отвлечен и пребит, ще се опита да се измъкне от ареста заради тежко заболяване. Предстои петорна съдебно-медицинска експертиза и ядрено-магнитен резонанс да уточнят здравословното му състояние. Това стана ясно от думите на  прокурора по делото Ангел Кънев преди днешното заседание на Специализирания наказателен съд за мярката за неотклонение.  Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Стайков, който беше настанен в Пирогов, а след това преместен в МВР болница заради рана на главата.

Заседанието се провежда при закрити врати по искане на защитата на Стайков заради изнасянето на данни за здравословното му състояние.  Той твърдял, че страда от много заболявания, като от едно от тях било много тежко. Предишният му адвокат Любомир Таков, който бе отстранен от делото, обаче не приложил никакви медицински документи.

Прокурорът Кънев потвърди, че срещу Стайков е повдигнато ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

Първоначалното обвинение беше за участие в организирана престъпна група (създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе