Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри висш полицай пред NOVA.

"Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", заяви началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров.

През последните дни в социалните мрежи усилено се говори за новата практика за издирване на престъпници на МВР.

Полицията пусна във Facebook издирваните лица с влязла в сила присъда. A те пък пуснаха телефони за връзка. Някои се оказаха понастоящем в затвора.

"Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност - било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те", коментира Ивайло Димитров.

Един от тях - Красимир Тончев - видя публикацията за себе си и остави телефон за връзка. Други пък се оказаха вече в затвора.

А пропуските понякога костват човешки живот. Росен Ангелов успя да се укрие от правосъдието 9 години. И вместо да влезе в затвора за педофилия, уби шестима в Нови Искър и се самоуби.

Именно заради трагедията в Нови Искър МВР решава да качи издирваните в мрежата.

Междувременно, продължава търсенето на известните бегълци от правосъдието. Сред тях са и братя Галеви са с влязла в сила присъда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе