Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

МВР: Не хвърляйте пари през балкона!

МВР: Не хвърляйте пари през балкона!

67-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера в Силистра, съобщават от полицията. По познатата схема, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, тя предала на непознат 2685 евро, 878 долара, 300 лв. и друга валута, както и около 200 г. златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

Друга телефонна измама е предотвратена вчера след намесата на добросъвестен гражданин. Човекът, който имал обява за извършване на транспортни услуги, бил нает да вземе и достави пратка. Когато 86-годишен силистренец му предал малка чантичка, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама и се свързал с полицията. Така била предотвратена измама за сумата от 3500 лв., които вече са върнати на собственика. Изясняването на случая продължава.

За пореден път Областната дирекция на МВР - Силистра призовава: Не давайте пари и ценности на непознати под никакъв предлог! Няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Затова не хвърляйте пари и ценности през балкона, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията.

В случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел.112 или се свържете с дежурния в Областната дирекция на МВР - Силистра на тел. (086) 886 323.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе