Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Хванаха кметски наместник да кара без книжка

Хванаха кметски наместник да кара без книжка

Кметски наместник бе заловен от пътни полицаи да шофира без книжка. Управникът на благоевградските села Бучино и Лисия - Стоян Ников, е хванат от униформените да кара колата си без свидетелство за правоуправление на 300 метра от своя дом в село Българчево.

Приятелката ми, от която чакам дете, се обади от работата си в Благоевград и каза, че й е много лошо. Бях под емоция, трябваше да й помогна и да я закарам в болница. Смятам, че всеки нормален човек би постъпил като мен. В такъв момент не мислиш, а действаш, това е нормална човешка реакция. Нито съм карал пиян, нито с превишена скорост", заяви кметският наместник.

Щом го спрели полицаите, се наложило да извика такси, което да вземе приятелката му от работното й място и да я транспортира до МБАЛ – Благоевград. Ников се извинява за постъпката си, тъврди, че осъзнава, че е сгрешил. Готов е да понесе всички последствия.

„И глобата ще си платя, и пред съда ще застана, ако се наложи. Но не съм престъпник. Исках да помогна но човека, който обичам. Най-важното е, че в момента е добре. Болно ми е, че в полицията ме третираха като закоравяла престъпник, докато образуваха бързо производство срещу мен. 3 години съм кметски управник, разбирам се с хората, те ми имат доверие. Познават ме, извинявам се на всички за необмислената си постъпка, няма да се повтори", зарече се Ников. Той няма право да управлява моторно превозно средство заради здравословен проблем с едното си око. Кметският наместник обеща да си купи колело и да се придвижва с него по примера на кмета на Лондон Борис Джонсън.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе