Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Хилари и Сандърс нападнаха Тръмп

Хилари и Сандърс нападнаха Тръмп

Война на думи избухна между кандидата за президент на САЩ от републиканците Доналд Тръмп и опонентите му от Демократическата партия Хилари Клинтън и Бърни Сандърс. Те обвиниха милиардера в лъжи и насяване на страх, след като Тръмп изкара Сандърс виновен за проваления му митинг в Чикаго в четвъртък.

Тръмп бе принуден да отмени събитието в Чикаго, след като група негови противници се сбиха с поддръжници в залата, където трябваше да се проведе митингът. Тръмп обвини Сандърс за инцидента и заяви, че той нарочно използва провокатори, за да проваля срещите му с избиратели. Отговорът не закъсня и от двамата кандидати на противниковата партия. Сандърс нарече милиардера "патологичен лъжец". Клинтън пък го обвини, че насърчава почитателите си да бият протестиращи, като им обещава да им плати съдебните разходи след подобни прояви.

Словесната битка избухна в навечерието на "малкия супервторник" 15 март. Днес се провеждат първични избори в пет щата, включително в ключовия Флорида.

След инцидента в петък охраната на Тръмп бе засилена. Самият той днес продължи с нападките срещу опонентите си. "Много от така наречените консервативно настроени личности вътре в моята партия ме критикуват. Но искам да ви попитам - така нареченият от вас вътрешнопартиен елит има ли подобен самолет? Мисля, че щом не притежават самолет като моя, нямат право да се наричат елит. Не мисля, че хора, които не са постигнали нищо в живота си и не са взели едно правилно решение могат да ми казват какво трябва или не трябва да правя", заяви милиардерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе