Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Член на групата на Митьо Очите е общински съветник в Несебър

Член на групата на Митьо Очите е общински съветник в Несебър

Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър, обяви ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг във връзка с разкритата престъпна група, свързана с Димитър Желязков – Митьо Очите. По думите ѝ това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта.

„Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.", коментира Начева. Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани.

Начева припомни, че под ръководството на Спецпрокуратурата вчера на територията на Бургас бе неутрализирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъпления, които са в процес на установяване. „Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на територията на Южното Черноморие и на к. к. „Слънчев бряг" търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие", обясни Начева.

Обвинени и установени са всички участници в престъпната група в Бургас - трима се издирват, допълни Даниела Начева. „Съответно предстои утре Спецпрокуратурата за петима от тях да внесе искане до Спецсъда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража", каза Начева. „Трима от тях са обявени за издирване. Ръководителят на групата е обявен за издирване и на територията на ЕС, и извън него", каза тя и уточни, че общинският съветник също се търси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе