Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Затворен за камиони над 12 тона е граничният пункт "Дунав мост" при Русе

Затворен за камиони над 12 тона е граничният пункт Заради лошите атмосферни условия в Румъния, е затворен за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 тона граничният пункт "Дунав мост" при Русе, съобщават от пътната агенция. Движението ще бъде възстановено, след като румънската страна започне да пропуска ТИР-овете през границата.Повечето пътища в Силистренска област все още са непроходими. Частично е почистен главният път Силистра-Добрич до село Средище. По пътя Силистра-Русе проходим е участъкът до село Зафирово. В тази посока достъп има през селата Сокол, Главиница и Падина.  Пътят Силистра - Шумен е затворен в участъка до Дулово. Преминаване е възможно  само от Дулово през село Окорш. 
В цялата област Добрич е отворен единствено пътят за Варна. В областта все още има блокирани по пътищата автомобили, информира кореспондентът на БНР в региона. 25 души на хемодиализа се извозват до многопрофилната болница в Добрич с помощта на пет линейки. Областният управител Красимир Кирилов е издал заповед да бъдат транспортирани и всички родилки с термин до 4 март, тъй като има предупреждение за ново влошаване на времето. От електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите вследствие на прекъснати изводи високо напрежение в десетки населени места. Смущенията във водоподаването са поради липса на ток.В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по- сложните участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново.Всички училища в област Добрич са с прекъснати учебни занятия до четвъртък.Затворени за движение са главните пътища от Русе за Силистра и Разград. В две общини на русенска област - Сливо поле и Борово е обявено бедствено положение. В Силистренска област няма достъп до 4 населени места в община Главиница- Долно Оряхово, Малък Преславец, Суходол и Бащино. В района няма бедстващи хора. Заради лошото време в 961 училища в страната днес не се учи. Най- много са затворените училища в областите Кърджали, Плевен, Русе и Сливен. В община Раковски учениците излизат във ваканция от утре до втори март- петък.
Пътната обстановка в община Свищов е критична заради обилния снеговалеж. Част от снегорините, излезли да почистят пътя, аварираха през нощта. Техниката вече е подменена. Във Великотърновска област започна пропускането на ТИР-ове през Прохода на Републиката, както и към Русе. 
В Свищовско остава забраната за движение на товарни превозни средства над 12 тона. Отвориха пътя Павел - Совата. Затворен остава пътят между Алеково и Козловец към Велико Търново.  Всички болни на хемодиализа са транспортирани до общинската болница. В лечебното заведение е организиран етаж, където да бъдат настанени бедстващи хора.
Бурното море разруши защитните диги и заля пясъчните ивици на Южния плаж в Несебър и на Северния плаж в Слънчев бряг. Временни обекти, както и 2 хотела на първа линия до морето в Несебър, са наводнени. Вълни високи 3,4 метра заляха плажните ивици в Несебър и Слънчев бряг. Това е нормално, каза Николай Борисов -  адвокат на фирмата-наемател на Северния плаж в Слънчев бряг: Плажът е залят. Има проби в дигите, има разрушени диги. Това са нормални неща.- След месец, два ще ги възстановяваме.Много средства ще са необходими за възстановяването на плажната ивица, заяви концесионера на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов:Плажа е осеян с отпадъци, има гуми, има греди, има железни елементи по плажа. Всичкото това нещо ще трябва да бъде изчистено на ръка и след това евентуално пак трябва да бъде изваден пясък от морето, за да бъде възстановена самата ивица.На пристанището в Поморие  туристическият кораб „Кук“ е скъсал въжета, бордът му се е ударил в кея и плавателният съд е потънал. Лошото време е причина да се удължи ваканцията на учениците във Варна с още един ден. Кметът на общината Иван Портних е издал заповед за обявяване и на 28 февруари за неучебен ден. 
Опасно студено е времето в цялата страна. За днес предупредителният код за всички области с изключение на Благоевград е жълт. Очакванията на синоптиците е утре студената вълна да отслабне в Югозападна и Централна България.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе