Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

ГЕРБ и ДПС на балотаж в Суходол

ГЕРБ и ДПС на балотаж в Суходол

Балотаж на състоялите се вчера частични избори за кмет ще има на 21 октомври в село Суходол, Главинишка община,  област Силистра. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Главиница.

В надпреварата участваха  кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил. Малко след завършването на изборния ден от Общинската избирателна комисия съобщиха за медиите, че надпреварата е спечелил кандидатът на ГЕРБ. Но днес председателят на комисията Венцислав Маринов уточни, че съобщението е направено на базата на резултатите от протоколите. Днес от решение на Общинската избирателна комисия става ясно, че на 21 октомври ще има балотаж.

Изборният ден е приключил нормално, без нарушения и жалби от двамата кандидати. След отварянето на избирателната урна е станало ясно, че кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид събира 191 гласа срещу 189 на кандидата на ДПС Недрет Юсеин Алил -  при 18 невалидни бюлетини и 3 бюлетини с изписан текст "Не подкрепям никого". В изборния кодекс е записано  че "избран за кмет е кандидатът, получил повече от половината от действителните гласове” на първи тур. Тъй като гласовете с текст "Не подкрепям никого" са действителни гласове, за да победи на първи тур, на кандидата на ГЕРБ са му трябвали 192.5 гласа.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе