Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Шествие "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе в Силистра

Шествие

Митинг-шествие под мотото "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе тази вечер в Силистра. Организатор на проявата е младежкото обединение на БСП в града. 

Шествието премина по централния площад на града, предвождано от картонен танк с надпис "Не на войната" като символ на мира:

Ние сме против войната. Смятам, че евентуалното разполагане на натовски танкове в България ще бъде една враждебна стъпка към Русия. За това съм дошъл да изразя и да кажа своето решително "не" на тази стъпка, защото ние от Изток досега освен освобождение, друго не сме виждали. Пълен неутралитет. С Европа, да, но никога срещу Русия", заяви един от участниците в шествието.

Не искаме да се водят войни. Не е хубаво войната. Искам всички хора да го знаят, тъй като доста голяма част сега от младите хора не са ходили в казарма, нямат идея за какво става на въпрос. Не е хубаво войната, разберете го. Не е хубаво. По-хубаво е да се обичаме, да се уважаваме, защото само любовта ще изгради нещо красиво. Повярвайте ми. Посланията са носочени към всички нас, към всички българи. Каузата е една - България, искаме да обединим всички хора и да се борим за това нещо, каза друг демонстрант.

Шествието спря пред сградата на Областната управа, където беше прочетена декларация до управляващите с искане стараната ни да пази неутралитет по конфликта в Украйна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе