Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ердоган бесен на Париж за Нагорни Карабах

Ердоган бесен на Париж за Нагорни Карабах

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определи резолюцията на френския парламент за признаване на Нагорни Карабах като "пълна катастрофа", съобщи Анадолската агенция.

В четвъртък долната камара на френския парламент прие необвързваща резолюция в подкрепа на признаването на Нагорни Карабах - отцепнически регион на Азербайджан, населен предимно с арменци. На 25 ноември подобна резолюция прие и френският Сенат. Външният министър Жан-Ив Льо Дриан заяви, че не споделя този призив.

Ердоган каза, че резолюцията на френския парламент е "пълна катастрофа отвъд границите на скандалното". На откриването на магистрала в Източна Турция той каза по видеоконферентна връзка, че такава атака срещу суверенните права на една държава е неприемлива.

"Надяваме се, че международната общност ще отвърне на подобен подход, възприет от Франция, който е опасен и е заплаха за всички държави", каза Ердоган. Той предупреди, че Европа ще претърпи най-големи щети от такова отклоняване, защото тя дължи настоящото си политическо единство на "много кървав и мрачен период на борба".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе