Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Експлозия на пешеходна улица в Лион /ОБНОВЕНА/

Експлозия на пешеходна улица в Лион /ОБНОВЕНА/

Версията е за заложено взривно устройство

Експлозия на пешеходна улица във френския град Лион, шестима са ранени. Това съобщи АФП. Районът, където се е случила експлозията, се намира в тясната ивица земя между реките Сона и Рона в историческия център на града, е евакуирана, съобщиха журналисти, намиращи се на мястото на инцидента.

По предварителна информация е избухнал пакет с бомба на улица „Виктор Юго“ във във втори район на града.

"Инцидентът е станал около 17.30 часа местно /18.30 часа българско/ време. Има много ранени“, съобщава место издание. Полицейски източник каза пред AФП, че пакетът с експлозива е съдържал „винтове или болтове“ и е поставена пред пекарна на ъгъла на две популярни улици.
Знае се, че експлозията е станала пред магазина "Златната кифличка". Според местен сайт взривното устройство е било скрито в пакет, сложен на земята, пълен с пирони и болтове за нанасяне на възможно най-много поражения. Твърди се чантата е била оставена от човек с велосипед две минути преди взрива. Местната полиция издирва мъжа - той е на 30-35 години. Сред ранените има и дете под 10-годишна възраст. Нараняванията са в долната част на тялото. "Избягвайте квартала заради вашата сигурност", предупреди в Туитър префектът на областта.
„Без съмнение става дума за заложен пакет с взривно устройство, съобщи съдебен източник, цитиран от Франс прес и БТА.

"Насочваме се действително към версията за заложено взривно устройство", заяви за АФП говорителка на прокуратурата, потвърждавайки информации в местни медии.

Ранените вече са настанени в медицински заведения.

Целият район е отцепен от полицията.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че става дума за нападение. При експлозията има само ранени, но не и жертви, добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе