Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Двама са загиналите при взрива във Варна

Двама са загиналите при взрива във Варна

Не един, а двама са загиналите при ужасната експлозия във варненския квартал „Владиславово“. Това става ясно от съобщението на Окръжната прокуратура, която е образувала делото за палеж. При него 18 души бяха обгазени и изведени от блока. Седем, включително 3 деца, са настанени за лечение във Военноморската болница във Варна.

Основният заподозрян за взрива е бившият полицай Веселин Димитров, който се заканвал да отмъсти на жената, с която живеел на семейни начала във взривения апартамент.

ВИЖ ОЩЕ: Отритнат от жена си запалил блока във Варна


66-годишният мъж бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на бившата си приятелка е ограничителна заповед от преди седмица заради домашно насилие.

Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

ЕТО ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА:

Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна. На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.   

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе